page.php

Ons verhaal

Het verhaal van Segers & Balcaen – 50 jaar ervaring

De jaren 50 en 60

In de jaren 50 startte Segers & Balcaen zijn activiteit met artisanaal geproduceerde cellofaan verpakkingen, vooral voor de textiel industrie. In die periode bekeek de stichter, wijlen Dhr. Segers (foto links), al de mogelijkheden van polyethyleen film. Er werd beslist om naar de productie van dit materiaal over te schakelen.

De jaren 70 en 80

Vragen vanuit de markt in combinatie met een scherpe ondernemingszin om folie met hogere toegevoegde waarde te produceren leidde tot de aankoop van de eerste drukpers.  Segers & Balcaen blijft groeien op de markt van bedrukte folie en gespecialiseerde producten. Het bedrijf wordt in de Benelux de eerste drukker van rasterwerk in flexo.

De jaren 90

Een eigen extrusie afdeling wordt opgestart. Op die manier kan het bedrijf met meer flexibiliteit inspelen op de behoeften van klanten en het S&B team bouwt een diepgaande kennis op van extrusie technieken.  De aankoop van een laminator stelt Segers & Balcaen in staat om een nog bredere waaier van oplossingen aan te bieden en verschaft toegang tot nieuwe markten.

Terwijl het oorspronkelijk een bedrijf was met focus op de lokale markt, profileert Segers & Balcaen zich nu als een van de leidende producenten/drukkers van flexibele verpakkingen in Europa.

De nieuwe eeuw

Segers & Balcaen verwerft in 2004 SB Diest als tweede productie eenheid. Een operatie met hoge productie capaciteit en meerdere vestigingen, maakt van Segers & Balcaen een stabiele en betrouwbare partner voor uw verpakkingsbehoeften. Door optimalisatie van het machinepark en de organisatie in beide bedrijven bereiken we een maximale kwaliteit en flexibiliteit voor onze klanten.

Geleidelijk komt vanaf 2007 volledig geïntegreerde prepress met ArtPro, Esko proofing en CDI en nadien Direct Gravure tegen 2010 in dienst.  Ook in extrusie worden vanaf 2009 stappen voorwaarts gezet met nieuwe ontwikkelingen in meerlaagse folie.  Dekselfolie en CereBar® zijn hier mooie voorbeelden.